Monday, February 16, 2015

Avani Gold Coast Sepang

 adoii... kemain lama peram citer short vacation masa cuti Thaipusam ari tu...
biasa laa asal balik bercuti jer mesti budak2 tu demam.

kitorang gerak Ahad dalm kul 10 lebih gitu. slow2 je sbb takde rushing apa pun. 
pagi tu aku dah masak nasi goreng. bagi ketat perut sebelum berjalan kan... 
kalu tak meragam jek.
cuaca lak panas tul. asben singgah kfc tapau makan utk lunch nnt. 
dah sampai hotel malas dah nak kuar2 lagi.

tak nak celoteh panjang2... moh la kite layan gambar nnt aku bercerita kat gambar tu...

 selpie dalam keta sebelum sampai. kemain eksited budak2 tu.  alamak perut aku..

 kat lobi sementara tunggu asben check in..

 katil dan bilik mmg cantik. bg yg nak honeymoon mmg sesuai sgt2.. tetiba berangan nak deco bilik cenggini..
*kelip2 mata kat asben...

 depan katil terus nampak laut. damai jer rasa..


 mandi dlm toilet pun terus nampak laut jugak. segan wehh... aku turunkan bidai tu..


 ni gmbar sebelah bilik aku. kira kedudukan bilik aku mcm gambar atas laa tingkat 1.

 cantik tul view dia...


 view depan avani

 pool dia kecik secoet je. dipisahkan penghadang utk pool kanak2.
 selfie dengan asben. bukan selalu tau boleh cenggini...

 sunset. cantik sgt. tp rasa gerun lak tgk gambar ni mcm pool tu terus bersambung dgn laut...

 korang kalu datang bagan lalang jgn lupa mkn seafood sini tau. sedap bak hang...
aku tengah menaip ni rasa nak pegi lagi makan seafood.

 mcm2 ada semua fresh..

 dalam bakul biru tu hasil pilihan aku..

 dekat restoran tu ada pulak jual menan.. mmg habuan anak aku laaa... tak berganjak dari situ selagi tak dapat apa yg dia nak..

 kitorang kalu stay hotel mmg tapau je makanan. baru laa dapat makan dengan aman. kang budak2 tu terjun laut aku sedap je makan sotong ... huhuhu idok laaa aku nak makan situ..
oder nasi 2 je. sbb nak feel ratah lauk. kebanyakaan kitorang oder yg bakar je. siakap bakar, sotong bakar, udang bakar, lala pedas dan sup tomyam campur putih utk anak2 makan. total semua rm98. jer tu pun skali dengan eskrim koneto 2, air milo, teh ais masa menunggu mkanan siap td.


 ni bfast pagi tu... konon banyak tp makan 2 orang dengan yaya..
tapi budak ni sakit perut pulak. terus moody.. adoiii



best ke avani..???? bagi aku hurmmm... mcm lagi best Grand Lexis kot. sebabnya parking dia jauh nau nak sampai lobi. tp ada van yg shuttle dari parking ke lobi hotel. ok laa tp kami yg ada anak2 kecik ni agak sukar skit laaa nak berangkut berkali2 dgn bag. pastu dari lobi tu naik lak buggy car utk ke bilik.. kira 2 kali transit gitu..
kalu korang bawa mak pak amik bilik bawah tau. mcm bilik aku tu kena naik 1 tingkat.

6 comments:

CikNaa said...

terliur sungguh nengok seafood tu kak!

Chekgu Azrine said...

Still best sbb dpt jugak bercuti..uhukkk..huwaaa..lama dah xbercuti

Allene ALineWorks said...

cntiknya view kak...

idzwa kamaruddin said...

dah ade penghadang eh antara pool kanak-kanak tu...dulu xde pun..

Mimy Hamid said...

nak pegiiiiiiiiiiii....hr tu gold coast morib je....tp makan kat area avani tu...dh bisik husben

Avani Sepang said...

kalau nak book stay kat sini lebih murah next time Book Avani Sepang Gold Coast Resort at Discount Rates here

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015