Thursday, February 5, 2015

Rayyan dah bercerai pacifier...

ni yang paling buat aku lega jugak tentang perkembangan rayyan...
sebenarnya dah agak lama jugak tapi aku baru berkesempatan nak update.
alhamdulillah akhirnya dah bercerai dengan puting.
 risau aku wehh dah nak masuk 4 tahun masih hisap puting.

gi mana2 mmg takleh tinggal. kat umah pun mesti ada spare.
 kot2 hilang tak jumpa ke... teringgal kat mana2 ke. 
mmg aku sanggup gi amik dlm keta tgh2 malam buta tau.
tanpa benda tu mmg dia xleh tido, gelisah sepanjang malam.
pastu dok mengamuk kat aku nak puting...nak puting...

mcmana boleh berpisah??
sebenarnya aku tak pasti waktu sebenarnya... 
ehh korang paham tak ayat aku tu??
yang aku pasti mas asben aku masuk wad entri sini LINK
masa tu mungkin aku kelam kabut, busy ulang alik hosp,
 rumah, antar diorang kt umah BS.  langsung hilang tumpuan skit kat rayyan.
tapi pelik takde lak dia mengamuk ke hape...

cuma BS ada bgtau seminggu tu dia asyik jilat2 bibir je time nak tido.
 mcm gian gitu...
iyer laa biasa nak tido mesti ada kat mulut kan... 
tapi kain nappy dia still tak leh pisah lagi..
kepam dah kaler ooi... dah mcm buat lap keta je warna dia...

ada 1 lagi yg buat aku risau ehh xde risau sangat benonya.
 rayyan masih lagi belum free diapers.
wpun dah masuk 4 tahun,  abang malu tak pakai pempes katanya.
adoii anak ooii... sbb tu jugak laa aku belum lagi antar dia tadika.

korang kalu ada tips nak free diapers share dengan aku tau...


 ke mana2 mmg lekat je kat mulut dia tu...

puting terakhir dia aku gunting. haaa... nak isap jugak ke... terus dia baling puting tu...
berjaya jugak..







#IKLAN
order lasagna, macaroni cheese, puding roti epal+sos kastad .
  nak oder wassap/sms: 017-3213039 .  
collect area Sri Gombak.
lasagna available frozen & ready to eat. ayam & daging.

3 comments:

CikNaa said...

la mudah je caranya yer kak.. haha.. bagus abang..dah besar dah..

Allene ALineWorks said...

bagus rayyan.... clap.. clap...

akak leh bc entry allene pasal potty train hafidh. mana tau boleh dapat idea sikit. tp bab ni, kena pandai psyco...
try akak ckp ngn dia.. orang lain tak pakai pampers.. tgk tu... rayyan pakai.. malu la... semua orang kencing kt toilet.. contohnya gitu la. lama2 dia pun malu. tp kena slow2 la kak.

Aeen said...

kak..sama ngn Raees kak..dah becerai puting 2-3 hari ni...dia xnak sebab dia sendiri yg gigit puting tu sampai koyak..xsedap kot bila da koyak..so bila tnye nak puting ke tak..dia ckp xnak..puting dah kene gigit lipas..hahahaha....good job Rayyan..lepas ni kite try free diapers pulak ek..:)

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015