Thursday, February 12, 2015

Resepi: Nasi Kerabu Kuning kegemaran

 sabtu lepas aku buat nasi kerabu kuning. 
gara2 asben yg tetiba nak makan nasi kerabu.
tapi mmg lama pun dah tak buat nasi kerabu ni.

biasanya beli kat pasar malam je tp,
 bila cik asben tak puas ati mmg dia akan suruh aku jer buatnya. 
kalu kat kedai biasanya kurang ikan dalam sambal kelapa tu. 
pastu mcm hanyir skit. style aku tak nak bagi hanyir,
 budu pun aku masak tumis balik. hahhh ko..
pastu ikan tu kemain banyak aku bubuh..

iyer laa kat kedai org meniaga kan. buh ikan byk2 caner nak untung...
tu pun berjela2 orang beratur beli nasi kerabu ni. 
ehh mmg faveret seantaro lahh...
bukan orang kelantan jer suka makan nasi kerabu ni..

hari sabtu tersebut yaya tak sihat sebenarnya... 
pastu bila aku up status kt fb, ada yg komen... anak demam pun sempat lagi buat nasi kerabu. hihihihi.. kalu anak tak merengek boleh laa aku masak.
 lagi pun cik asben aku banyak tolong. bukan sekejap ooii nak buat. 
takat utk 2 perut mmg laa baik beli, tapi tak puas ati. 
jadinya bila buat tu boleh makan sampai malam siap buat breakfast lagi esoknya... 

sempat jugak laa bagi kat neber gojes se Gombak...
 Resepi di sini [LINK]

complete set aku buat siap dgn ikan celop tepong, ayam goreng rempah.. tapi lupa pulak beli telor masin. kalu ada solok lada lagi terangkat.

4 comments:

Najib Ariyan said...

salam...

tengah tak sihat boleh buat gini complete... kalau sihat pehhhh satu taman punya tu boleh masak...

sedapnya nasi kerabu kalau complete kan... nyummm

NM03 said...

ya rabbi

terliur wehhh

Mimy Hamid said...

Ya Allah sedappppppppp buat jual la amy

nadiah hanum said...

Sedapnya kak...tapi renyah kan nak buat nasi kerabu ni, banyak kerja. Rajin betul akak ni.

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015