Monday, June 30, 2014

Ya Ramadhan...


hari ke2 berpuasa baru nak ucapkan selamat berpuasa utk uols... thn ke6 kami suami isteri berpuasa bersama dengan hero dan heroin. kenapa aku cakap hero heroin?? sebabnya 2 beradik tu sukaaa sgt gaduh ooii... dok dalam troli kat shopping kompleks pun boleh gaduh. mula2 main sepak2 kaki, pastu mula laa salah sorang nangis..

ok, balik pada citer puasa, semoga puasa tahun ni bertambah2 baik dari tahun sebelumnya. bertambah keimanan, ketakwaan, kesabaran.... dapat pegang rekod tanpa pasar ramadhan juga tahun ni. eehh tahun lps aku berjaya okeh.. gigih masak mlm2 utk buka puasa esoknya. pastu simpan dalam esbok. sebabnya setiap hari 7.30 ptg belum tentu aku dah sampai umah. mmg berbuka dalam keta je laaa sokmo.. mak pasrahh hidup KL mmg camni. Jeles dgn kengkawan yg jadi housewife. kalu ikutkan ciksomi dia suruh aku cuti tanpa gaji je sebulan bulan pose... sabar wahai hati...

tahun ni jugak dengan tekad berbuka dengan seadanya, kerana ramadhan tu sendiri melatih kita untuk insaf. merendah diri dan bukannya melebih2 masa berbuka. menu semalam petola lemak putih dan ikan cencaru sumbat bakar. cukup 2 lauk. lauk sama jugak utk bersahur...

6 comments:

Puan Nemo said...

salam akak,rupanya satu kampung saya ngan somi akak...patut ler rasa pernah tgk...
salam ramadhan akak n famili

ameris said...

Puan Nemo dari mana? suami saya Bunut Payung, kota bharu. salam ramadhan .

Mimy Hamid said...

salam ramdhan amy..sy pun praktis masak awal...balik lambat sokmo

Naemah Umi said...

Salam ramadhan ye amy...alhamdulillah thn ni puasa full time kat umah je hope dpt la hari2 masak..

kak ina kl said...

salam ramadhan buat kamu sekeluarga

Puan Nemo said...

bunut payong...umah dulu dekat2 jer...umah saya dulu kat tepi jalan skrg dh pindah kat dalam sket...

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015