Thursday, November 29, 2012

Pengumuman...

assalamualaikum uols...
aku just nak war-warkan kat sini sesapa yang nak berniaga , yang dah berniaga tp belum buat lesen SSM, nak renew lesen perniagaan sila cepat-cepat ke opis SSM yang berdekatan sbb SSM skrg ada promotion, bayar hanya RM50 untuk 5 tahun. so korang kena grab cepat2 peluang ni sbb promotion ni smpai 31/12/2012 je. jgn lambat2 nak buat last minit takot nnt korang kena Q berpuluh nombor untuk sampai turn korang. dah seharian pulak nnt korang kerkampung di SSM mcm kitorang yang keje sini plak.

Kenapa kena daftar SSM plak? ok, sebabnya bila korang daftar dengan SSM ini menunjukkan korang mmg serius berniaga dan takde la org atau kastemer cikai2kan produk yg korang jual walaupun korang hanya jual tudung, kap kek, goreng pisang, jamu, atau pun servis yg korang bagi mcm mekap ke, fotografer ke... atau apa2 jelah perniagaan yang mendatangkan untung. kastemer pun mesti lg konfident kalu korang ada lesen dan diorg akan repeat order brg korang semua.

lagi satu ini menunjukkan perniagaan korang sah di sisi undang2. dan lagi memudahkan korang kalu nak apply loan dengan bank ke, TEKUN ke atau apa2lah. iyer laa diorang mesti nk tgk lesen meniaga korang kan baru bleh approve loan tu.


Untuk maklumat lanjut korang bole klik logo kat atas tu. Jom ramai2 daftar perniagaan....



7 comments:

MizzTina said...

sy bru plan nk buat bisnes..hurmm, nt dh ada bru apply kot

Nory Zoulkefle said...

wahh teringin gak nak buka bisnes smbilan...nnt nory nak register,boleh cari akak kan...hehe

nadia said...

laaaaaa, kak emi keje sini ke..
dekat the mall eh? nadia selalu pergi tak jumpaaaa pon. ;)

ameris said...

nadia, k.amy kat hq di KL Sentral. bukan kat the mall tu.

izfanora said...

hubby der suruh daftar, tp mls r.. xtau nk niaga pe.. :P

Lynn Hamzah said...

salam perkenalan...
ada juga dgr pasal tawaran nie...
tp lynn x buat pun sebab kerja gomen...
follow blog nie yer...

nadia said...

oo patutla tak jumpaaaa.
nadia ingatkan kak emi dekat the mall. :))

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015