Thursday, November 22, 2012

Tentang aku- Dulu & sekarang

assalamualaikum uols...
rasa bersemangat ari ni datang opis. harap uols yang keje pun mcm aku jugak, yang housewife (HW) pn kena bersemangat jugak laaa. jadi HW bukan bermakna takde keje... lg byk keje dari yg keje opis. eehh aku idam nak jd HW. bg masa kat diri sendiri lagi 6 tahun keje...bole??

aku hari ni yg bersemangat

sebelom kawen dulu, tak penah fikir kalu nak beli pape. berkenan je beli... berkenan je beli.... tapi takde la semua benda aku beli ikut poket  laaa, masa tu pakai lipstik pun brand MAC rege rm109++ seketul.  beli tshirt pn dekat seratos selai,  pakai 2-3 kali rasa x syok bawa balik kg bagi adik. iyer laa masa tu mana pikir org laen, pikir diri sendri je. keje kat KL balik kg skali skala mewah adik2 aku. eeh aku anak sulung, bawah aku ada 7 org lg.

lepas kawin plak aku gigih beli brg deko2 rumah plak. ada je mende yang berkenan kat ati. dulu takde maknanya nak belek2 corell, corningware. kalu gi mall mesti nak terjah bhgian rumah, beli cadar 1 set setiap minggu. mcm2 kaler, corak aku beli. tgk karpet rasa nk tukar karpet baru, tgk sofa rasa nak tukar sofa baru eehh takde laaa... lagak mcm gaji berbelas ribu. padahallll..... smpai skrg pun ada lg cadar yg masih blm guna, even hadiah masa kawen pun ada lg cadar tak pakai. tapikan aku rasa wanita lain yg berumah tangga pun macam aku jugak kan... pastu plak kami suami isteri kaki berjalan, nak makan pau, pegi tanjung malim, nak makan asam pedas pegi melaka, panjat gunung bagai...best2.

bila dah ada anak pulak, dalam kepala hotak ni pikir pasal diorang plak, tambah2 lg kalu diorang tak sihat.  kalu nak beli apa2 untuk aku fikir empatbelasratusribulapanjuta kali kalu harga tu mcm lipstik MAC rege rm109++. wehh dengan harga tu bole beli sekotak susu zara S26 rm58, satu pek susu rayyan dutchlady 123 rm18 dengan satu pek diapers petpet rm33. huhuhu... lap peluh kat dahi...

tahu tak skrg aku pakai lipstik silky girl rege rm19.90 je. tu pun lepas lipstik dh abis tahap dah takleh korek lagi dah. dasat tak aku.

aktiviti travel pn dah tak mcm dulu, sbb anak2 kecik agak susah skit. tunggu diorang besar la. lagi pun kesian kat budak2 tu kita dok bawa ke hulu hilir, diorang bukan tahu hape pun lagi. bila baca blog kengkawan yg travel  adussss... teringin sgt2. tapi sabar... sabar.... 

 3 ketul ni aku baru rembat kat Guardian KL sentral, rege semua RM42.30. blusher aku benornya byk lg tp hancur lebur buat main kt Rayyan, terpaksa beli baru. huhuhu

bajet utk aku aku salur ke beli minuman kolagen, utk dalaman, utk itu  ini yang sesuai utk aku yang dah berumur 35 ni. korang jangan ingat aku ni muda belia plak... mentang2 la aku ni kecik jah. bila telek cermin laaa dh ada kedut kt mata, kulit pn berpigmentasi. huhuhu... sila sedar diri wahai puan Amerda. amal ibadah pun kena la lebih, kang takde menda plak aku nak bawa bekal kalu mati nnt.

3 comments:

::EIDA:: said...

Fuhhh.. berjaya menjejaki kak amyy.. yeahhhh.. Ida ni yang shoot together tadi.. heehhehehe.. follow akak.. =)

nadia said...

kak amyyyyyyyyyy,
nadia ni. dop ingattt malah baik. kuikukui ;p
kak, nadia ada ngumpat kak amy dekat link kak yus. kehkehkeh.
http://use-goldfinger.blogspot.com/2012/11/bibik-saya-meninggalal-fatihah.html

kak, nanti nadia email akak semua link blogger wat join deh. maaf kalau ada terkurang terkasar. ;))

Zareene Saifuddin said...

tak sangka kita sebaya ye... ingatkan u are much younger than me... tp memang betul.. bila kita dah ada anak ni, duit yang kita nak spend semua tertumpu kat anak jek kan... untuk kita sendiri pon kengkadang pikir lapanploh kali sebelum beli..

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015