Tuesday, August 27, 2013

Dekorasi: bilik/playroom rayyan

bosan kan asyik dengan entry open house je aku ni...
ok uols ni aku share playroom/bilik rayyan (kononnya, rayyan tak tido bilik ni pon) yang aku janji dengan korang dulu tu. macam la ada org pedulik janji aku dgn korang hukhukhuk...

bilik rayyan ni pun jadi bilik tetamu jugak kadang2... aku rasa tetamu tu pun tak kisah tido dalam bilik rayyan ni..





benornya stiker2 tu aku beli dah lamaaaa sgt2. kalu tak silap masa aku pregnen yaya lagi. ke sblm tu eekkk tengok... betapa lama aku peram stiker deko2 tuh. pfffttt....
aku pasang stiker tu dalam 3 bulan lepas kot masa aku MC demam kalu tak silap.
kalu nak ikut mmg takde masa pun aku nak buat2 semua tu. kecuali kena amik cuti aarrr...
weekend pulak mmg bz dgn oder macaroni cheese/lasagna/pie.
tu pun aku dah amik masa yang sepatutnya weekend masa bersama family.

kalu nak ikotkan ada lagi beberapa deko yang aku tak sempat buat. peram je dulu bahan deko dalam almari. projek lain pulak aku nak cat bilik rayyan tu kasi kaler biru. tau tak feature wall bilik dia kaler PINK!!

kenkonon dulu bajet dapat anak 1st baby girl, sbb tu aku cat feature wall kaler PINK.
curtain corak awan tu aku beli kat jakel, Jln Masjid India. cadar & comforter tu pulak aku beli kat Guangzhou, China dulu. mmg cun aar cadar quilt tu. (tetiba rasa nak pegi Guangzhou lagi)

 kabinet buku yg boleh beli kat mana2 pun. aku baringkan dia letak toys, cd & buku2 rayyan...
menan2 kayu tu aku beli dari ATY.


 chart ABC. rayyan & yaya suka tgk sbb gambar dia kalerful. 

 wall stiker. hooiii.. susah giler nam tempek benda ni. silap2 boleh koyak.



 signage RAYYAN'S ROOM

 dressing table ni aku dah tanggalkan. tak sesuai dok blm bilik rayyan. lagi pun lg nampak sempit.


next projek:
  1. nak dapatkan satu tibi kecik utk bilik ni
  2. cat bilik ni kaler BIRU
  3. buang menan otromen rayyan yang dah OKU.(banyak sgt dalm box)

7 comments:

♥ ROS ♥ said...

Simple pun kemas. Suka tgk blik2 ank ni kan :-)

Umi Qi said...

Sis ameris...umi Qi sgt berkenan ngan corak langsir dan set alas tilam rayyan...sgt2 suka...kt mana sis beli ye? Nanti Qi besar umi Qi pun nk deco cm sis...best yerrrr lawa sgt2...kreatif akak

Aty_Fared said...

Saye pon suker set comfoter tuh..jauh nk ke china beli..huhu... tetibe rase nk letak katil blk kat bilik qaleef...

roza said...

ibu yg bijak adalah yg boleh memuaskan hati anak2 dan suami..salam kenal

Cik Puan Rara said...

meja makeup tu mcm sesuai utk bilik gegeurl je kak.hehehe

hayati hashim said...

Kiki. Adam on byk otomen oku. Cacat kekal lak tu.. haha

Rin Maira said...

ai suka dressing table tu..kalo kaler putih lg besh

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015