Thursday, August 29, 2013

geng gojes beraya ~ kali ni Ary Fareed jadi tuan rumah

dah nak dekat seminggu baraan ke rumah Aty baru la aku terhegeh2 nak update citer. sebenonya n3 ni ada dlm draft tunggu gojes2 lain update dulu sbb nak pinjam gambar yang ramai2 tu. selain tu semua gambar dari hp i je... yg ramai2 mmg kenangan mengusik jiwa okeh... 

lepas balik dari rumah kat azie kat shah alam  ritu, dlm kul 2 terus gerak ke rawang rumah aty siap singgah solat zohor di RnR kt hiway. hubby tanya; eehh kita sampai awal takpe ke?? boleh je takkan aty nak halau pulak.

skali hambek ko sampai umah aty kul 4.15pm. 2 jam lebih dlm keta tempuh jem. yaya pulak dah merajuk dalam keta. adoi... kalu dia dah merajuk mmg xleh buat apa aaarrr... ko pujuk lah dia cemana pun dia mmg x layan. dia duduk kat lantai keta, tepis2 tangan aku bila aku nak riba dia. aku siap nyanyi, buat mcm2 nak pujuk tp nan hado... anak ooiii...

last skali nangis sampai tido atas riba aku.bila dah reda naik sendiri dok atas riba.
pastu pusing2 dalam taman cari rumah aty. bila nampak group gojes terus benti betul2 depan umah aty. parking keta macam nak masuk depan rumah sendiri. haaa koo..

masuk je maakkk aaiiihhh.. kemahen ramai gojes2 semua. ada tu tak sempat aku nak salam2 berkenalaa. masing2 busy dengan suap dan layan karenah anak2. sangat2 hapenning. aku tengok aty tak menang tangan ke hulu ke hilir cek makanan, tambah apa2 yang kurang. nasib baik la Qhaliff tido.


tengok...betapa saratnya rumah aty masa ni. ada yang suap anak, ada yg bergossip ada yg bergambo...


lepas merajuk budak yaya ni bantai tido sampai terlopong. nasib baik la rayyan tido jugak...

kemahen berselera tengok Mimy makan... dia datang berdua dgn anak je. kalau aku dgn yaya asik nak panjat dok atas riba la time aku drive. haisshhh...

budak yaya yg nangis dlm keta otw gi umah aty. mata dah bengkak.

 ni anak sapa ekk?? pakai peplum ko..

haaa... ni la gambar yang ramai2 aku cilok dari fb Umi Qi. tq Julia... tp gambar freestyle aku takde, dah balik masa tu. singgah masjid mandikan budak2 dulu.

tima kasih aty jemput weols. nasi ayam sedap rayyan bertambah makan. riuh rendah rumah aty buat mcm rumah sendiri. cian aty mesti penat sakit pinggang nak mengemas. yang penting semua happy.

1 comment:

Umi Qi said...

Yeyyyyy sonok baca kisah baraan kak ameris...happy betul tgk yaya and rayyan...hehhe...sis lawa lah masa jumpa last day...perghhhhhhh berseri2 lah sis :)

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015