Tuesday, August 20, 2013

Mommies Gojes Gathering~ open house mengejut

Al kisah open house mengejut khusus untuk momies gojes pada ahad lepas. sebenarnya mmg takde perancangan khusus pun untuk buat open house, sesapa nak datang beraya di alu2kan je... dah nama bulan syawal kan. memang bulan menziarahi lah. 

ahad tu mmg aku plan nak buat buat nasi kerabu untuk laki binik 2 ketul perut nak makan. tp memandangkan nak menyediakan bahan2 dan segala aksesori nasi kerabu tu. iyer la takkan nak goreng kelapa 2 sudu jer... rebus ikan 2 eko je.. biasanya kalu aku buat pun mau 3-4 hari makn sampai bawa ke opis. 

dah alang2 nak buat aku up status kat group momies gojes sapa yg berdekatan rumah area sri gombak boleh la datang rumah... sekali ramai yang bagi respon nak makan walaupun dok jauh2. ngeeee... aku mengalu2kan jer...

sepantas kilat terus roger2 cik suami kata kawan nak datang mkn nasi kerabu. laju2 jugak congak kira nak bajet masak beli ikan, kelapa, ulam bagai...

aku plan nak masak 2 lagi dish puding triffle dan sheperd pie tp mmg tak cukup masa dengan karenah rayyan yang tersangat cengeng. cian tengok mommies dok suap anak nasi kerabu. sheperd pie yang aku cadang nak buat tu  mmg khusus untuk babies dan kanak2. takpe Insyaallah gathering kat rumah ATY nnt aku buat.

majlis tersebut mmg happening giler.. riuh rendah mak2 berborak sakan...anak pulak dok main moto rayyan dan tolo car yaya...meriah sangat!!! aku pulak lupa nak kuarkan menan rayyan.

 menu hari berkenaan: nasi kerabu kuning dgn segala aksesori, macaroni cheese dan kek coklat super sedap(tiada dlm gambar) aku oder dari NADIA SYAFIQ. orang lain punya open menu gempak2 rendang nasi impit sate bagai... aku buat nasi kerabu jer...






 bila reramai camni, tetiba rasa umah aku sempit dan kecik.

 sebelum diorang berangkat balik kena bergambar dulu. kemain nak susun mak2 semua...

 abaikan banner aqiqah & bday tu. nak buang asyik tak  menyempat jer...

 mak2 yang sgt sporting semua. suami tukang amik gambar mak2 gojes...


 bersurai semua...

yang kanan aku tu Ros ke nama ekk.. lupa laa. kiri aku Aty. perut aku mmg xleh cover. ada satu ari aku pakai baju ni gi opis, bila naik tren ada org nak bg seat kat aku sbb ingt aku pregnen. sentap okeh!!

 
 tetamu aku yg terakhir merangkap jiran setaman  INAACHIK

terima kasih semua sbb sudi datang, terlebih terkurang mintak halal.ikatan ukhwah di alam maya berlanjutan di alam real. dalam ramai2 tu kan yang betul2 aku kenal Aty dan Mimy je. yang lain mmg tak kenal dan masih lagi mengodek2 fb korang nak cam balik muka dan nama.... sorry la korang ye...
terima kasih jugak kat encik suami yang sudi membantu sepanjang majlis tersebut sampai la abis mengemas...


11 comments:

Lynn Hamzah said...

seronok nya dapat gathering ramai-ramai time raya gini...salam aidilfitri...

Cik Puan Rara said...

wow meriahnyaaa~ sonok lahhhh~

Mimy Hamid said...

thanks amy...best gi umah ...happening budak budak seronok..ada yang tido la ...apa la...nasi kerabu pun best

e k i n ♥ y u s r i said...

tq kak amy sbb jemput kami
hehehehe

sedap nasi kerabu akak wat
dan sedap jugak macaroni cheese tue
berkali2 kami tambah
hehehehe

Umi Qi said...

Meriah betul rumah kak ameris...sonok yer...melepas nk mkn nasi kerabu sis uwaaaaaaaaa

!k@ said...

Terima kasih kak amy sebab menjemput..next week jumpa d rawang..

~ NANA ~ said...

alahaii terliurnya nasi kerabu!

nasib la tak duk kat KL, tak dpt nak join...hehe

Rin Maira said...

seronok yaa...tp g payah skitlh nk join mcm ni...huhu

MizzTina said...

meriahnya.. jeles tau..

mrs kayrul said...

terliur tengok telur masin tue

InaAchik said...

wak, thanks! nasi kerabu super best!!!

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015