Monday, August 26, 2013

Open House sana sini... Order Lasagna dari Kak Azie

hoii korang selagi tak abis syawal selagi tu la open house mkn2 tak abis. aku yang turun 2 kg masa pose ritu mungkin dah berdouble tribal naik berat ni. pape pun aku suka je segala aktiviti makan2 ni. jauh pun redah jugak hangkut skali anak2, suka bila diorang makan pun bertambah bila kena dgn selera.

ahad lepas aku ke rumah sepupu di sek. 7 shah alam. 2nd time pegi dah ingat2 lupa rumah dia.
bapak banyak makanan. tak penah lagi aku gi open house raya ada stall utk fish & chips. meriah giler. sronok. tq kat tuan rumah Kak Azie sebab order 3 bekas lasagna dari aku. nak oder lagi calling2 ok.

suka giler rayyan dan zara bila ada eskerim. rayyan sampai 2 cone. beranai lak tu dia gi minta sendri dgn pakcik eskrim tu. sampai comot2 sampai ke siku ke dagu.... 2 kali 5 jugak dgn yaya... makan eskrim tak hingat benda lain...

bila ramai yang tegur dan terkejut bila kata yaya baru 1thn 4 bulan baru aku realize yang yaya mmg besar compare dgn budak2 lain yg tua 4-6 bulan dari yaya. alahai nak buat cemana yaya mmg berselera makan. dlm masa sama dia boleh makan nasi, soto nasi impit, dan bihun. haa ko!!! sbb tu bila beli dress utk yaya aku amik saiz utk 3 tahun!!
lepas ni kena diet skit suami kata...

 bergambar dgn tuan rumah. eehh sedondon pulak kami warna biru

 abc & cendol. rugi sapa tak rasa...

 mcm2 ada... makan la sampai tak larat nak angkat vontot..

 yaya dengan eskrim. aku letak dlm stroller sbb masa mula2 sampai dia tido.

 ada kambing golek, nasi beriani, fish& chips kat siku suami aku. otak2 pun ada jugak.  mmg melantak abis laaa. charkotiaw tak sempai nak try la kak azie.

ni lasagna kak azie order dari aku.kak azie kata sedap dan laris.

 tengok la rayyan mkn eskrim comot abis. dia makan eskrim je cone dia tak makan...

yaya pun comot jugak, siap letak tisu jadi bib.

6 comments:

Nory Zoulkefle said...

tomottnya yaya n rayyan makan aiskrimmm....hehehe...
sedappnya lasagna...

Mila Ahmad said...

kemain suka makan aiskrim yeeee~

Chekgu Azrine said...

wow..memang nampak sedap la lasagna tuh..bestnya dia sakan open house

Cik Puan Rara said...

wow siap cendol.terbaekkk neh~

Syuhada Nasya said...

ohoii lasagnaaa.. sedap nyaaaa. terliurrr hmm

Umi Qi said...

Akak ameris pandai masak lah...huwaaaaaaaa best yer lasagna

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015