Monday, August 5, 2013

raya: happy ke sedih?

tak tau nak cakap apa... sedih ke happy ke sayu ke... ahad lepas yaya demam mengejut lagi. mengelabah aku okeh! tetiba malam sabtu tu yaya mcm gelisah, tertonggeng2(masa tu dh tido) bila abu pegang badan dia omg..omg... panas sgt2. laju2 kejutkan suami.

aku dukung dua bawa ke toilet basahkan muka dan kepala dia. merengek2 yaya. nampak sangat dia tak selesa. yg buat aku rasa ..... (tak tau nak cakap) baru je minggu lps demam ni demam lagi. dah la esok lusa nak balik kg. huhuhu... tp kalu dah budak tu demam cenggitu cemana nak balik. jauh woooo... 7-8 jam perjalanan okeh. tu kalau tak jem laaa... buatnya jem menggila mcm hari mengundi masa aku balik kg ritu. mau kembang montot kerkematu... 

cik suami kata: kalu yaya demam lagi, kita pospon balik kg.
aku: gulppp... pospon??? 

keadaan yaya hari ahad pulak sgt2 buat aku risau. langsung tak aktif, baring jelepek je. merengek2. aku lap2 badan dan kepada dia dgn air zam2. sampai la petang aku tak berenggang langsung dok sblh dia.pagi tu gi klinik suhu yaya 39'c.

Ya Allah, sembuhkanlah anakku.



kalu ikut plan asal selasa bertolak la kami balik kg nun di pantai timur sana. kalau keadaan yaya masih camtu rabu la jawabnya..... sedihnya kalu yaya masih demam masa raya nanti, kalu tak demam pun mmg tak leh jalan ke mana2 bawa dia sana sini. takut dia kembali demam. 7-8 lai aku beli dress raya untuk dia. harap boleh dia pakai dengan hepi berhari raya nanti.... sedih aku nie.

6 comments:

Umi Qi said...

Ya Allah sis ameris...yaya demam panas tuh sis...hari tuh dah demam nih demam balik...cpt sis rujuk hospital pakar...sbb kisah Qi pun demam panas berkali pi rujuk klinik swasta x jln...pi rujuk pakar hospital baru ada ubt yg sgt mujarab...ya Allah sedih tgk yaya comel nih...pucat lesi muka dia kak...cpt tau sis rujuk pakar...insyaAllah yaya cepat sembuhhh aminn

ameris said...

tu laaa... ari tu baca citer umi Qi, ni kena kat yaya pulak...
kalau dia masih lagi demam, beraya kat KL la gamaknya. huhuhu

Anonymous said...

sis, kalu anak demam, jangan bagi pakai baju.biar pakai pampers aje.letak kain tuala basah kat ketiak dan celah paha.renjis-renjis air kat badan dia.biar air tu kering sendiri.insyallah, demam akan kurang.

InaAchik said...

ya Allah... berikan kesembuhan buat anak2 kecil ini...
bertabahlah wahai ibu.

Mimy Hamid said...

Ya Allah kesian yay tengok muka pun dah nampak sakit dia...amy kalau tak ok terus je kat hospital...take care

Zamani Abe said...

Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015