Thursday, October 10, 2013

SUSUN ATUR: pakaian rayyan & yaya

sejak terjebak dgn susun atur aku dah mula target area2 yang perlu dibuat diberi perhatian.  kalu nak ikutkan dah dah buat kat dapur since aku dah buat tag2 untuk pelbagai bekas/balang kat dapur.
part ke 2 adalah bilik rayyan iaitu pakaian budak2 since aku pon dah lama tak sorting. biasanya 6 bulan skali mmg aku sorting. yang kecik2 aku masukkan dalam kotak.

 iyer laaa budak2 kan cepat sgt membesar. kejap je baju2 diorang dah tak muat. contoh baju yaya yang umor6-12 bulan aku sorting sesiap letak tepi. kadang2  rasa sayang gak, sbb baju2 masih lagi baru, ada tu pakai tak sampai 5 kali dah senteng tak muat. huhuhu...

pastu pulak baju budak2 tu stok brand baby kiko, poney. bagi aku agak mahal jugak laa walaupon aku beli masa sale. mcm dress yaya brand baby kiko ada yg cecah rm40 jugak aarr... ppfft. baju aku pun murah pada tu okeh...

tu laaa pada muka aku, akibat main lambak2 je baju diorg lepas lipat. sudahnya dok bawah skali bakul baju, tak pakai2. seingat aku ada la dalam 2-3 kali je pakai kot. nak tunggu aku beranak lagi tak tau laaa.

aku rasa simpan dulu la... kot2 adik aku esok2 ada baby. tu pun kalu dia nak yg second hand..... kalu tak nnt aku sedekah pada sesapa....



sebelum susun. mmg berlambak mcm pasar lambak. jaket laki aku pon ada skali. ehh sweater aku pon ada jugak. haisshhhh.....


sebelum susun mmg selambak mcm pasar lambak. jaket suami aku pun ada skali... eehh sweater aku pon ada skali laaarrr... tak senonoh. malas tul ummi rayyan ni...

 aku dah beli sesiap hanger tecit. pink utk yaya, biru utk rayyan...

baju bajan yaya yang dah xleh pakai... banyak wooo...

baju tido, skirt, romper, dress semua ada...

lepas sorting. laaa skit jer pon baju yang leh pakai...

baju rayyan pon sama lepas sorting setengah bakul je pon yg tinggal. aku suka guna bakol gini je letak baju diorg sbb senang bila balik kg aku angkat dgn bakol2 tu. siap sorang satu...

 stok baju rayyan yg dah xleh pakai. suar khakis cekelat tu baru pakai skali brand baby kiko...

selepas sorting nampak lebih kemas[pada mata aku] wpon masih perlu dikemaskan. dress dan baju jalan aku gantung sbb tu bakul dah lapang.rak hanger tu aku letak towel kecik diorang.

so maknanya boleh shopping baju budak2 ni lagi. ngeeeee.... eehh best haper shopping budak2. korang pon sama kannn...

eksesori diorang yang lain nanti aku share next N3.....

7 comments:

missayu said...

jom kak poney warehouse sales weekend ni...hehehehehe

Adein Kushairi said...

kak.. jual preloved la yg br pakai sekali sekala tuh. kuikuikui...

SweetLikeWhat said...

kemas susun atur akak..

Mimy Hamid said...

susun atur ni bagus hidup tak serabut kan

Chekgu Azrine said...

amy..bakul camtuh yg murah2 nak dapat kat mana ek..bakul tau yg warna biru tuh..nak pi cari la

mrs kayrul said...

kemas jer...kita pun baju jalan anak2 hanger jer ..senang nak capai kalau nak g jalan

Muhammad Khairuddin Lim said...

biasa le...kita sibuk bekerja...masa sangat mencemburui kita.

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015