Friday, October 4, 2013

ber auto gate dah sekarang. Demi keselamatan!!

akhirnya ber autogate jugak rumah aku.. ni pun bila gara2 cik suami aku akan kerap outstation. bulan lepas 2 kali, ke KK, Sabah dan Johor. aku kalu cik suami outstation mmg kena jadi supermak laaa... mana taknya gigih kena siapkan 2 beradik tu pepagi. tp nasib baik pengasuh budak2 tu ok bila aku nak tinggalkan yaya kat diorang untuk beberapa hari bila cik suami aku outstation.

ikut pengalaman aku yg lepas, kalu time petang balik opis tu jenuh laaa berangkut 2 beradik tu. nakkkk jugak ikut aku kuar buka pagar. kalu hujan pulak lagi haru. adehh laaa... tapi kalu nak tinggal diorg dalam keta  masa aku buka pagar pun aku cuak jugak. heyyy... zaman skrg mcm2 boleh jadi okeh!!! eeii tak nak aku imagine yg bukan2...[tetiba terpikir pulak ada orang larikan anak aku dgn keta] adehh laaa...

ni pun demi keselamatan jugak, sebab rayyan dah pandai buka gate dari dalam kalu tak mangga. ni lagi BAHAYA. apa2 boleh jadi....

takpe melabur skit untuk jangka panjang. pada aku takde la mahal sgt pon. yang aku buat ni tak sampai RM3k. so masih lagi mampu kami laki bini...



p/s:  ai is happy sebab takde la kuar masuk bukak tutup pagar dah... masuk keta, tekan remote gate terus gerak.... lalala

8 comments:

Rizziela said...

bestnya..senang and selamat utk anak2 kan.. sy blm ada rezeki lg nak pasang

♥ ROS ♥ said...

Wa best2... Ade rezeki leh la buat... Hehhehe

Umi Qi said...

Suka tau idea akak nih...sgt2 bagus akak buat remote gate...x mahal pun akak melabur tau...senang nak handle bila papa outstation...yeyyyyyyyy

MizzTina said...

hehehe..suka akak eh, main tekan² je.. dl umah sy pun auto gate.. tp part paling leceh time ujan, kureng berfungsi... kena la buka sendiri.. cesss

Mimy Hamid said...

demi keselamatan jugak sorok remote tau...takut rayyan buka

::EIDA:: said...

betul2... labur sikit duit tuk keselamatan kan kak.. bahaye dah zaman skrg niii.. huhuhu

Fizah said...

sama reason ngan sy...zaman skrg apapuntakboleh...mmg kena extra care dgn benda2 gini...

-pun da psg autogate...gate pakai yg sama, masuk machine je-

nurin khairi said...

saya pun ada plan nak pasang autogate nanti.. saya pergi keje pukul 6.30 pagi camtu, selalu risau sbb masih gelap lagi bila keluar.

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015