Tuesday, December 16, 2014

SUSUNATUR: cara simpan set cadar, comforter dan selimut

lama xde entry susunatur kan...
 kalu ikutkan mmg tak layak pun dengan tajuk susun atur. kemahen kann...
 tp gambar aku susun atur tak semenggah mana. hahahah...
 lantak lah jan ji aku senang nak mencari dan tak buang masa 
lelama dok telek gobok mana laa kau letak sarung bantal ni, mana geng cadar yang ni...

korang kalu kemas lagi elok dari aku. tp ni cara aku laaa...
cadar sarung bantal, bantal peluk lipat elok2 pastu masukkan dalam salah satu sarung bantal tu
senangg tak tak tercari2 pasangan dia lagi.
 takde laa cadar kaler lain sarung bantal kaler lain.
 cadar bunga2 sarung bantal belang2...

susunan aku dalam almari tu boleh diperbaiki lagi.
 susun elok2 bagi sama rata.
tapi tu laa ada cadar yg beropol, ada yang fitted.
 tu yang buat ukuran dia tak sama.
takpe janji aku senang nak mencarinya...
 atas skali aku letak cadar single .. 

tepi dia tu sarung bantal yg loose dan sarung kusyen kecik.
tengah tu cadar queen. tu lah aku kata cadar buga purple tu dah serong mcm tu.
 dia banyak pieces, siap dengan selimut skali tu yg nampak gambak mcm tu.
 tak senonoh pulak kan... 
balik nanti rasa nak kemaskan balik...

tingkat bawah cadar queen tadi tu set cadar bersama comforter.
 ni yg buat aku buntu, sbb benda ni amik space besar.
 satu space muat 3 je.
 tp kat tingkat atas tu ada lagi bersusun set comforter. 
ada yg belum penah aku guna, hadiah masa kawin dulu... comforter jenis satin.

bawah skali skali tu selimut dan alas quilt yg aku buat alas sofa kat umah...
eehh... korang plak kemas  cemana ekk?? jom share...

p/s: korang tukar cadar brapa kerap dalam sebulan?
 aku dulu tukar cadar seminggu sekali.
tp sekali dah 2 minggu skali pulak. seminggu tu cepat nau masa.
 nak basuh pakaian harian pun ngam2 je dgn cuti weekend...

 
 
 
#IKLAN
order lasagna, macaroni cheese, puding roti epal+sos kastad .
  nak oder wassap/sms: 017-3213039 .  
collect area Sri Gombak.
lasagna available frozen & ready to eat. ayam & daging.

10 comments:

Allene ALineWorks said...

lin pun letak dalam almari bilik anak... segala bagai toto dan selimut cadar. senang nak cari. sekarang kerap tukar cadar. anak2 asyik tembus je... huuhuh rumah apartment ni, leceh sikit kllu asyik basuh cadar. xde space.

yoorin melacolea said...

banyak nye comforter.. yan masih sibuk mengumpul periuk belanga nak masak..tp mood memasak nan hadoo.. mentibe tengok ni, cambesttt je kak.. ahahhahaa.. sampai hati meracun kannn

Jiwatenang 1234 said...

JT letak dalam chest drawer. Itupun, jarang pakai.
Kalau yang selalu pakai... Bila dah kepam, basuh, jemur dan pakaikan balik yang sama.
Sementara jemur, togel lah tilamnya.

Jemput jengah blog JT: http://jiwatenang1234.blogspot.com

MizzTina said...

kemas btl..sy lipat n bungkus dlm plastik kak..pastu susun kt stor..huhuhu.. xde rak gitu.. tkr 2minggu sekali..

safurara said...

sy seminggu sekali atau 2 minggu skali.tgk tahap kemalasan.hahaha

Chekgu Azrine said...

Rin punya koleksi cadar sgla bagai blm sebnayak tu la amy..huhu

eima said...

KEMASNYA ...... KAMI TAK BYK KOLEKSI CADAR .... SBB HARGA CADAR MAHAI2 ....ASEK DOK ULANG PAKAI SETIAP MINGGU TUKAR ...

mardiana abu darin said...

Diana basuh cadar, tuala semua paling cepat 4 hari sekali..paling lewat seminggu sekali. Bukan sebab rajin ke malas...tapi sebab nak kan bau downy tu jer..kalo bau downy cepat hilang..lagi cepatlah diana g ganti cadar lain...walaupun stok cadar tak banyak mcm kak amy punya....hihihi

Julia Johari said...

Ju tukar 2 minggu sekali...sebab tak kotor sgt dan banyak aktiviti bukan dalam bilik tidur...cadar saya tak banyak set kak...good idea susun atur gini kak senang nak capai.

Nadt said...

Biasa tukar seminggu sekali je.kekadang baru 10 minit tukar da kena tukar lagi sbb anak muntah or tumpahkan susu coklat kat cadar.nanges menukar cadar tengah2 malam..sobsss..

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015