Tuesday, October 13, 2015

Review: Hard Rock Hotel Penang

ENTRY sini kan saya ada ada citer yg percutian singkat
 kami ke Penang tetiba terbantut gara2 Rayyan demam. 
demam on off dia hampir kami nak balik KL je pada hari kedua.. 
tak tido saya malam tersebut.
berwatsapp dgn kawan2 kt group tanya mcm2.

 iyer lah dah bercuti time cuti merdeka, banyak klinik tutup. 
kalu kat KL tahulah saya mana tempat nak terjah kan...
 ni klinik 24h pun tutup... ppffttt

setiap tahun saya dan suami suka ke Penang sbb makan best2..
acara wajib mesti beli jeruk, jln2 cari makan di sekitar penang,
nasi kandar sudah semestinya, pasembor dan sebagainya...
yg terbaru saya sempat breakfast di Bangkok Lane.
 mee goreng dia mmg sedap...


ok ,kali ni saya nak review hotel Hard Rock yang kami ambil pada hari ke 2 dan ke 3. 
hari 1 di Hotel Sunway di Seberang Jaya sebab nak makan char kotiaw di SG. Dua.

ni kali pertama kami di hotel Hard Rock. 
sebelum ni kalu kami ke Penang lebih suka di hotel Lone Pine 
pada tahun 2013 dan skali lagi di Lone Pine entry SINI.

setiap hotel ada kelebihan masing2, tapi bagi saya pula lebih suka di Lone Pine. lebih tenang, tak crowded, dan takde bising dgn live band pada waktu malam.



 sampai jer bilik terus tuju beranda sbb nak tgk kolam...

 view dari bilik


 dah meleleh ailio budak2 tu tgk pool dari beranda bilik... 
dok berzikir ajak mandi pool wpun baru sampai ke bilik...




 suka dengan botol mineral dia. unik sangat...


 view dari pool.

 saya je yang tak mandi.. amik gambar anak2 jer..

 bergambar sini pulak..

 dan sini...

budak yg demam, bila malam bertabah laa mak tak tido jaga budak ni..

bergambar lagi... jgn muntah lak tgk gambar saya








4 comments:

Chekgu Azrine said...

Fuyooo...mahalnya semalam...hahahaha
Xmampu rin..kikiki

CikNaa said...

hahaha..gelak baca komen kak rin.. sep sekali.. tengok orang tidur hotel camni kita tumpang hepi..hihi

mrs kayrul said...

bestnya dah sampai Penang...kayrul nie nama jer dekat ngan Sg Dua...tapi x pernah makan kat situ lagi..sedih tul...

Amanda Suria said...

X mampu la...hehehehe..tp kat sin i menarik kan....

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015