Wednesday, October 21, 2015

Hadiah Hari Lahir yang tertangguh... tq suami

sebenarnya hari lahir saya jatuh pada hari raya ke2
 raya korban bulan september ari tu (25/9/2015)
kat blog pun tak buat entry hari lahir tuan blog. 
rasanya bulan sepetember ritu cepat sgt berlalu tambah
 pulak saya sibuk dgn order lasagna, sibuk dgn keje opis, sibuk dengan beraya.
tambah pulak rayyan demam masa raya ritu sebab cuaca yg terlampau panas kat KB masa raya pertama. 
bergelas2 minum air sejuk smpai batuk dan demam.

sampai tak sempat nak wish untuk diri sendiri.. huhuh. 
takpe lah wpun dah bertangguh hampir sebulan. 
nak jugak buat entry dapat hadiah besday dari encik asben.
suprise sgt tau sbb dah lama giler besday.
celebrate makan2 pun tak sempat lagi. 
tp dah request nak makan ikan bakar di bagan lalang. ngeeee

sebenarnya minggu lepas encik asben balik kb sebab MIL saya tidak sihat. 
disebabkan kami dah plan nak balik bulan Nov depan dan dh siap beli tiket flight 4 beranak. 
 makanya tidak laa semua balik kali ni, hanya asben saja balik jengok mak dia..

masa dia kat kg dok sibuk laa tanya saiz jari saya, 
masa tu mmg tak terlintas pon dia nak beli cincin.
 ingatkan cincin kawin aku dah jumpa (sobs cincin kawin saya hilang masa dalam pantang rayyan..kebetulan FIL meninggal,
orang ramai melawat FIL skali dgn melawat baby rayyan, saya x penah citer dlm blog)
tetiba dapat cincin ni masa dia balik KL ari tu. terkedu saya.

sebenarnya dah umur mcm ni saya tak dambakan hadiah tp kalu tu bagi alhamdulillah...
semoga tahun ke-38 ini saya  menjadi isteri yg solehah untuk suami dan banyak bersabar untuk anak2.
Allah pinjamkan umur sampai ke saat ni pun bersyukur sangat2.
 betapa hidup kita lebih dekat dengan kematian sebenarnya... astagfirullah.
 takutnya saya andai terleka dengan dunia. 
sedangkan hidup ini untuk mencari redha Allah...





abaikan tangan mokcik yg gebus.. kedut seiring dengan pertambahan usia..
cincin bunga tanjung yg sangat sweet. TQ suami..

6 comments:

cik hani said...

comelnya cincin bunga

Aeen said...

waaa..dpt cincin...sweet sangt...

eima said...

tahniah .... semoga kasih syg berkekal hingga jannah kak

anez zamri said...

cantik lah kak..pandai hasbenn akak pilih..akak betul la kak..tahun depan saya pun dah masuk 3 series...semakin tua kita kan kak...rasa macam baru je habis belajar..huhu

MizzTina said...

amboi, comelnya adiah dia..



psst kak, ye, sy preggy 2nd baby..tp syhhh, dendiam tau.. sbb baru lagik.. doakan sy ye kak..

Alin Marlini said...

cantik kak...saya suka cincin munga2 ni

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015