Wednesday, November 6, 2013

Jalan2 cari makan ke Batu Pahat


deepavali lepas we ols jalan2 cari malan sampai ke batu pahat johor. giler jauh... ni gara2 dah kebosanan sbb dah lama gak laa tak jln2[padahal baru jek balikk kg raya aji ritu] dah mmg kaki berjalan kami laki bini... sebelum tu suami dh siap google mkn yg best kat Batu Pahat nun. dalam list beliau mee racun, asam pedas batu pahat dan nasi beriani gam BP Power.
lepas packing, kitorang gerak keluar je hiway sg besi, keta dah mula perlahan. gamaknya warga KL dh slow2 keluar dari ibukota... 

 sampai batu pahat terus check in di Pine Tree Hotel.

 ni bilik deluxe superior kalu tak silap aku rate rm253. mmg besar selesa utk 2 beradik tu bermain lari2.

 sebelum pape meh bercamwhore dulu... sbb ada cermin sebesar alam.

 spotcheck toilet. yg penting mesti ada paip air lepas melepas hajat. kalu tak mmg tak lulus aarr wpun hotel tu 10 bintang. pine tree ni 3 bintang jek.
dak yaya akan buat spotcheck seluruh bilik termasuk telefon tu berfungsi ke tak....


 standard ni mesti ada kat hotel mana2 pon. yg penting mesti ada jug kettle utk masak air panas buat susu utk budak2 tu.

 lepas check in tu lapar giler... mkn kat coffee house hotel ni dulu. sblm jln2 cari mkn yg lain.. aku tak pasti apsal muka rayyan berkerut seribu.

ni yang buat aku serik. yaya asyik nak panjat meja je kalu gi mkn... sib baik la kat coffee house ni takde orang.dh mcm makan kat warung pulak...

malam tu skali lagi cik suami gi cari mee racun tu. aku tak pegi sbb penat nak layan karenah budak2 ni.dia tapau je kat aku, tak sempat dah aku nak amik gambar terus ngap je. lapo bebenor.... mmg rekomended laa kalu gi sana wajib pekena mee racun ni.

nak tahu detail pasal mee racun ne korang leh terjah blog kak azlita.

  http://www.azlitamasammanis.com/2013/03/mee-racun.html
 sebelom check out, meh bercamwhore lagi skali. yaya heran kot tgk aku. eehh mana rayyan

hahaha... dia tetiba nangis bila aku ajak bergambar... budak ni ada hangin jugak...
cam aku uhukhuk...


 sebelum gerak balik KL ni lah yang kami cari, BP Beriani Power. mmg meletop aarrr....

harga murah giler. rm10 sebungkus beriani gam kambing, ayam dan daging. kalu kt KL dekat rm20 sebungkus. nyesal oder 3 bungkus jek. ni pon tapau gak sbb aku tak larat nak layan budak2 tu kat kedai makan. huru hara nnt dok panjat meja, main kejar2...

weols sampai KL kul 3.30 petang. balik cepat sbb cik suami nak tengok final bola Kelantan VS Pahang.
Kelantan kalah 0-1. huhuhu...

sampai umah terus melantak nasi beriani. sedap sungguh, ke aku yg lapar.......


info Pinetree hotel.
Pinetree Hotel No 36, Jalan Mengkudu 83000 Batu Pahat Johor, Malaysia
Tel: +607 431 9933
Fax: +607 433 3993
Email: info@pinetreehotel.com.my

6 comments:

Mila Ahmad said...

Mee racun batu pahat sedap kak selalu penuh orang.

Cik Puan Rara said...

akaaaakkk mee racun? gilak ah.seriau sy dgr.ok note.nt g jb nk g mkn mee racun,and briayani! hehe

MizzTina said...

akakkkkkk...hri yg sm akak g nasi beriani tu, sy pegi gak tau.. nape xjumpa??? ni yg sy mrh ni.. adoiiii la...

Umi Qi said...

Best yer akak sefamily berholiday....murah giler nasi beriani gam tuh sis...weeeeeee

MisZ FyZa said...

dulu sy slalu g mkn kat restoran 2 kalu ade meeting kat batu pahat..:)

SweetLikeWhat said...

seronoknye pergi holiday...

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015