Saturday, November 2, 2013

Geng gojes menjemah lagi...

pagi sabtu lepas yang tersangat la ohsem... geng gojes menjemah lagi uols... kali ni berpiknik tepi padang ala2 kat negara omputih gitew..kalu taksilap aku ni kali ke2 ke ke3 kot aku join gathering geng gojes. apa yang glamer sangat geng gojes ni wehh

tak sia2 aku join geng mommies gojes ni, sangat2 sayang dengan uols. semoga ikatan ukhwah berpanjngan. tq to http://nurmimy.blogspot.com/  sbb invite aku join. sgt ngn kamu jugak wahai MIMY. geng gojes wujud bila berkongsi cerita, tentang anak, tentang apa2 sahaja aktiviti, masalah tentang anak. yang paling aku suka geng gojes ni tak kedekut langsung dalam berkongsi ilmu. pastu yang lagi terharu kalu ada ahli yang ditimpa bencana, cepat2 buat kutipan derma kilat. mmg sangat rapat ukhwah yang terjalin. sobs...sobss.... hingus leleh...

ok. lokasi kali ni adalah di Taman Metropolitan, Kepong. ada gak yg panggil taman layang2. apa2 je yang penting seramai 12 mommies gojes berkumpul di sini dan bikin jeles kat semua yang tekleh datang ritu. hahaha.... rasanya aku yg paling tua di kalangan uols... segan tau...

gathering start kul 10pagi. kul 5.30 pagi aku dah bersilat gayung siapkan macaroni cheese. buat air sirap, prepare sume brg2 nak berpiknik tikar, pinggan cawan polistrin. sedang2 elok anak2 bangun terus mandikan dan ready to go. mmg tak breakfast sbb nk mkn dgn diorg kat sana.

part yang paling best ialah tengok gelagat anak2 semua....  gelak sorang2 bila uols upload gmbar kat FB masing2. ehh korang aku cilok gak gambar kt FB korang buh dalam blog amerislovely ni... minta izin yer...


klakat pic ni, umi Qi bz tol dok ngejor Qi yang takde break...

 masing2 bz menjemah...makan...menjemah...makan.... first time jumpa cik naa. baby dia behave sgt tau...

aku bz nau dgn 2 beradik ni yg masing2 blm mkn pape lagi. kehulu ke hilir rayyan bawa mangkuk polistrin tu. tak tau nak mkn apa kot sbb bnyk sgt mknan...

 apsal aku intim nau dgn baby cik naa tu?? hapekahhh??? no...no...no...

si rayyan  ni suka sgt ngendeng menan org tau...

 statement khairul yg buat aku gelak guling2 siap copy paste kt hubby lagi....

korang ni kan blm tgk lagi aku jd naga dgn anak2 benornya...

betapa banyaknya makanan weh... ni blm lagi masuk tikar lagi satu.... haa ko..

aku heran dgn pic ni apsal papa gojes dok bz dgn hp memasing?? update FB ke?

tikar ke2... pon macam2 ada... syamimi & ciknaa, eehh hannah anak anez yg comel gitew...
yaya melalak nak patung omputih hannah...

kali ni keta kontrol anak ain lak si rayyan rembat. sian kat raees...

sebelum balik, sesi menapau makanan. laaiii....laii..... 2 singgit...2singgit....

gambar jemah gojes wajib ada sebelum masing2 balik... love uols so much.... 

9 comments:

Mimy Hamid said...

seoga ukhwah kita berpanjangan....love uvtoo amy

GOLD FINGER said...

tes...invite ler ai sama..hahaha..ai momies gonjeng..kuikuikui

Chekgu Azrine said...

Best dan terbaek geng gojes!!!

aznor ibrahim said...

ehh x pasan plak gamba papa gojes masing2 pegang enpon tu..haha

cik hani said...

bestnya..dah jadi as one family laa

Cik Puan Rara said...

huaaaaaaaaaaaa xdpt joinnn~ akk lain kali nk jumpa akk lak! ritu jumpa tp xborak.hehehe

Umi Qi said...

akak ameris (kak long titew) sayang kak ameris...tanpa akak pasti xd air sirap masa gathering...suka tau...asben ju puji akak sampai dlm kete...katanya kak ameris tuh bawak mcm2 kan...bgus lah geng gojes cm tuh...x berkira brg...tetiba merah padam umi Qi femalas hahahhahha....

Kak ameris...xhabis asben ju puji macaroni cheese akak...huwaaaaaaaaaa nak resepi...sakit telinga dah nih asben nak macaroni cheese hahahha mmg sedap ar daging korban dalam tuh...teringat2...kikiki

SweetLikeWhat said...

terbaikkkk kak!!!!sonok sangat jumpe akak dan yang lain..rase nak pindah KL..kahkahkahkahkah...

Kelip-Kelip Mata Biru said...

awak...camne nk join geng gojes nie...mcm menarik

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015